Fart og morro i Hemsedal!

Hei og hå!:):)

Da har vi vendt snuten mot Øslandet og er klare for NU (norilco ungdom) vinterleir:) NU er fra 15-35 år. Nå sitter vi og venter på at alle de andre skal komme til Gardermoen. Vi har alltid lik samlingsplass hvor troppen blir samlet før det går fellesbuss til Hemsedal. Vi skal bo på felleshytte og jeg tror vi blir tilsammen ca. 30-40 stomiopererte + noen pårørende. Det ser ut som Glenn og meg er førstemann ute med å komme oss til flyplassen:) Vi gleder oss veldig mye til å se alle sammen igjen!

Det er kjempe greit og veldig godt å møte andre i samme situasjon og det er en super gjeng.  Her kan man dele erfaringer, gi tips og se at det går veldig fint å leve med pose på magen. Jeg vil oppfordre andre opererte som ikke har vært med på en slik leir til å bli med. Det kan kanskje virke skummelt å komme inn i en slik stor gruppe. Men man merker fort at dette ikke er noe «skummelt». Det er bare veldig moro og gøy. Jeg vil påpeke at selv om leiren for det meste handler om å ha det gøy, skibakke og litt festing så er det og litt faglig relatert i bildet. På denne leiren er det både årsmøte og evt. diskutering om det å leve med pose på magen 🙂 Jeg har vært med i NU siden jeg var 15år og det har vært til stor hjelp for meg. 

Siden vi har vært ute på flytur vil jeg gi noen få tips om flyreise med pose på magen: ha med seg ekstra stomi utstyr i sekken, gjerne ha med ett bevis fra fastlegen at en er stomioperert(dette for å være på sikre side i sikkerhetskontollen), om en kan velge flysete kan det være lurt å sitte nærme midtgangen/toalettet. En kan og få ulike små brosjyrer hvor det står om stomi på forskjellige språk (husker ikke hvor jeg fikk disse, men skal finne det ut). Når en er ute på flyreise kan det og være lurt å både pakke litt utstyr i sekk og koffert. Dette slik at om kofferten ikke kommer frem så har man uansett utstyr tilgjengelig. Om man flyr innelands er det Boots Apotek de fleste plasser, og de kan hjelpe en med stomiutstyr om kofferten er kommet bort. Uten stomiutstyr kommer man ikke langt 😉

Det har ikke hent at jeg har blitt stoppet i sikkerhetskontrollen pga. pose på magen. Men etter å ha hørt historier om dette har jeg blitt ekstra oppmerksom på å ha bevis og liknende klart om jeg skulle få brukt for det. Dette er ikke for å skremme, men bare for å gi tips og evt. være litt forberedt om det skulle skje. MEN det skjer veldig sjelden!

Nå har vi noen timers ventetid da bussen går kl 16:30. Da har vi som fast rutine peppes og øl:):) Er det Norilco leir så koser man seg litt ekstra! 🙂

Ikke minst ser vi frem til å prøve bakkene i Hemsedal og være med alle disse kjekke folka en hel langhelg!

Håper dere får en fin helg når den kommer;)

Snakkes!

-Camilla og Glenn 

1832461-11-1391087881387I går hadde vi langhelg! Sa ble det et glass vin, popcorn, pizza og sjokolade. Ikke Hverdagskost! Men en må kose seg litt ekstra av og til:)

Koffertene er stappet og vi er klar for en kjekk helg! 🙂

Facebook Comments

Comments

comments