Jeg fikk blikket..

Dette er noe jeg ikke har tenkt så veldig mye over før. Denne uka fikk jeg ett litt skeptisk blikk rettet mot meg. Dette skjedde da jeg satt på biblioteket og holdt på med studiene. Jeg hørte på musikk og var i min egen verden, med dette la jeg ikke merke til blikket og reaksjonen en jente gav meg før etter en stund.

Det viser seg at magen min rumlet litt vel mye. Dette er jo helt naturlig til tider for oss med stomi. Hvor mye og når varierer veldig fra person til person. For min del så varierer aktiviteten i magen min etter hva jeg har spist. Alle mager kan rumle om du har stomi eller ei. Men jeg vet at min rumling kan bli høy og kan høres ut som en prump til tider! Noe som kan være litt flaut. Det vet dere alle:)

Etterhvert la jeg merke til at denne jenta snudde seg flere ganger å stirret på meg. Jeg hørte som sagt musikk, så jeg la ikke merke til at min mage spilte for fullt. Men etterhvert jeg fant ut hvorfor hun reagerte slik hun gjorde fikk jeg ordnet det slik at magen dempet seg litt.

FOR det finnes triks som kan dempe lyder og rumling. Mine triks er: holde over mangen med armene i kryss, press lett over magen med armene (ingen som legger merke til dette om en lar armene bare ligge helt naturlig over magen), om jeg skal en plass med mye folk unngår jeg kanskje å spise det som gi meg mest luft og rumling i magen (dette varierer fra person til person, en må prøve seg frem å finne ut hvordan en reagerer på matvarer) –> eks. på matvarer som kan gi mye lyd og luft: kullsyre, tyggis, kål, løk mm.

Jeg skriver ikke dette innlegget for å skremme, men for å vise dere at dette kan være litt flaut og bli ett problem for mange. Dette er et tema det ikke blir snakket om så veldig mye, og dette er forståelig. Og det er ofte bare små triks som skal til for å unngå de verste lydene som kan være plagsomme.

10941728_10155121292205725_642194268_n

Ingen som kan se på meg hvorfor det kommer noen merkerlig lyder fra magen min til tider;)  Har du tenkt over dette før? 

For meg er det blitt veldig naturlig å bruke triksene for å dempe lyder eller unngå lyder. Men det er når en legger merke til at folk reagerer det blir litt ubehagelig. Når dette er sagt så gikk det veldig fint ettersom jeg ble klar over hva hun reagerte på og jeg greide å dempe lydene. Så det ordnet seg! Men dette er kanskje noe dere som ikke er stomioperet tenker så veldig mye over, om dere hører noen med litt høye lyder fra magen?

Kanskje jeg kan bidra med at flere kan tenke over at det er mange som ikke kan for disse lydene? Kanskje dere kan tenke: åja! kanskje denne personene har stomi, personen sitter altså ikke å «promper» og lager lyd med vilje:)

Camilla.

Facebook Comments