«Å være engel er et typisk kvinneyrke» – fra barnemunn

Hei! 
 
Jeg har lyst å blogge litt om hvorfor jeg har valgt å utdanne meg som sykepleier og hva dette betyr og gir meg:)
Jeg nevnte i ett tidligere innlegg at som tenåring var jeg rett og slett kjempelei sykehus! Dette er helt sant. Etter mange år inn og ut på sykehus skulle jeg iallefall ikke bli sykepleier!  Jeg vet ikke helt hva som endret mitt syn på sykepleie og gjorde at jeg valgte denne utdanningen. Da jeg skulle velge yrkesrettning slo det meg at jeg ville bli sykepleier. Dette fordi jeg ville gi tilbake, ville hjelpe mennesker som har behov for det og gi av meg selv:) Etter all god hjelp og støtte jeg har fått av helsepersonell fikk jeg lyst til å bli en god sykepleier lik mange andre sykepleiere/helsearbeidere jeg har møtt! Jeg har lyst å bli som dem:) Nå vet jeg at jeg har valgt rett yrkesvei!! 🙂 🙂
 
Jeg er nå snart fedig med 2året på sykepleieutdanningen. Tiden flyr! Nå har jeg begynt i praksis og skal være på forskjellige praksisplasser i ett helt år. Akkurat nå er jeg på kirurgisk barnepost og trives kjempe godt! Med det første jeg fikk vite at jeg skulle være å barnepost ble jeg både spent, redd og glad på samme tid. Dette fordi jeg selv har vært pasient på kirugisk barnepost. En kan si at jeg selv har «vært på andre siden». Og nå var det min tur å være sykepleier for barn lik min situasjon. Jeg visste ikke hvordan jeg kom til å reagere på de ulike situasjonene som ville komme!
jeg har blitt veldig positiv overrasket! Jeg har taklet ulike situasjoner kjempefint og trives å jobbe med barn:) Med min egen bakrunn og erfaring vil jeg gi tilbake og kunne vise empati:) Jeg vil bruke mine egne  erfaringer for å prøve og utøve god sykepleie:) Jeg har og  fått følgt opp barn og vært med på operasjoner.Dette kan jeg ærlig si var en veldig spesiell opplevelse da jeg selv har blitt operert flere ganger selv. Jeg ante ikke hvordan jeg kom til å reagere på dette! Jeg trodde ærlig at jeg kom til å besvime! Men der tok jeg feil. Det gikk kjempe fint og å få være med på dette har gitt meg mye! Det har vært spennende å se hvordan de jobber under operasjon og se hvor stålkontroll alle de ulike yrkesgruppene har under utføring av operasjon.
«Å være engel er ett typisk kvinneyrk»- fra barnemunn henger på arbeidsrommet i avdelingen. Da jeg fikk øye på dette måtte jeg smile. Jeg ønsker å fremstilles som «engel» for mennesker som har behov for det. Å være sykepleierstudent og snart ferdig utdannet er kjempe givende og gir meg mye! Jeg vet det er ett viktig yrke hvor mennesker trenger at en ser en, hjelper en og er der for en!
Som sykepleierstudent har jeg møtt mange forskjellige mennesker i mannge forskjellige aldersgrupper.  Jeg får en god følelse og brenner for å hjelpe mennesker:)
Allerede i går fikk jeg en kjempe fin tilbakemelding! «Du kommer til å bli en flink sykepleier, du er så god med henne» – av foreldre. Sånne tilbakemeldinger gjør noe med en, har iallefall valgt rett yrke <3 For tiden ønsker jeg å bli barnesykepleier og stomisykepleier. Det er mange veier å gå og mye spennende å gjøre! 🙂
I dette innlegget legger jeg med Hjertetru videoen som er laget av Norsk sykepleierforbund. Dette er en kjempefin video som viser hva sykepleie handler om<3 Ta deg noen minutter å se på den:)
 1832461-9-1393323070010
Som sykepleierstudent skal man lære mye. Noe er mer utfordrene å lære enn andre ting. Her lærte vi å sette sprøyter på hverandre! Dette for å kunne vite hvordan det er for andre mennesker når man skal sette sprøyter på dem! Det er kjempviktig å kunne sette seg inn i andres situasjon. 

Nydelig video som viser hva sykepleie innebærer <3 (trykk på bildet for å se videoen)
Facebook Comments

Comments

comments