Den siste dagen

Hei! 

Sitter her litt godt sliten, men veldig fornøyd! I går var min siste dag i første praksisperiode på barneposten og praksisperioden er velbestått! Det har vært en kjempe spennende og lærerik periode og jeg kommer til å savne alle de kjekke folkene og søte barna på denne avdelingen. Det har vært veldig spesielt å få lov til å jobbe med barn på kirurgisk enhet, med tanke på at jeg selv har vært ett av de barna som selv har sovet mye i en sykehusseng og måtte gjøre ulike undersøkelser på sykehus. Jeg husker til og med ulike sykehuslukter som enda sitter igjen fra jeg var barn! Det viser at jeg har vært endel på sykehus! 🙂 Men det er bare gode minner jeg sitter igjen med som barn innlagt på sykehus:) Vi kan si at jeg på en måte har fått lov til å «være på andre siden» og dette har vært en kjempe fin erfaring å ha med seg videre i sykepleieryrket. Vil takke alle og spesielt mine kontaktsykepleiere for en kjempe fin praksisperiode! Det kan godt være dere ser meg igjen en gang 🙂

På mandag fikk jeg vært med på temadag med sårgruppen på barneposten. Kontaktsykepleieren min hadde da spørt meg om jeg ville holde foredrag for de om stomi og stomistell. Dette sa jeg selvfølgelig ja til! 🙂 Jeg syns det er kjekt når folk spør meg om å holde foredrag! Liker å lære bort:) Det er og mange som ikke vet så mye om stomi og dette er et tema mange trenger å lære mer om. Jeg fikk fine tilbakemeldinger etter holdt dette foredraget. Jeg snakket erfaringsbasert og fikk vist de ulik stomiutstyr og tips/triks ang. stomistell. Jeg utførte ett bandasjebytte på min kontaktsykepleier for å vise hvordan man i praksis steller stomi og bytter bandasje. Både teori og hvordan man gjør dette i praksis er viktig! Er og viktig å få «ting inn i hennene» og få kjenne på utstyr og bli kjent med det. Tenker og det er viktig at helsepersonell bli kjent med stomi og utstyr, slik de kan bli tryggere når de faktisk skal praktisere dette. Dette er spesielt viktig med tanke på personen de evt. skal hjelpe og bytte bandasje på:)

Fikk en mail fra en sykepleier fra Rikshospitalet som jeg kjenner. Jeg har hatt han som sykepleier selv når jeg var innlagt der som barn/ugdom. I mailen fkk jeg forespørsel om jeg ville komme til Oslo for å holde foredrag på temadag for sykepleiere på Rikshospitalet! Temat vil da være ungdom og ungdom på sykehus. De jobber med å øke aldersgrensen til 18 år på barneavdelinger, og vil derfor satse på å prøve å øke kunnskaper og kompetanse om ungdom blant de ansatte. Med dette ønsker de å høre om erfaringer fra en som har vært på sykehus og med det kontaktet han meg! Er nesten en liten ære å få lov til å holde foredrag på Rikshospitalet! Barneavdelingen på Riksen har nesten vært «mitt andre hjem» i perioder:) Dette ser jeg veldig frem til og jeg håper og ønsker at det klaffer slik at jeg kan få holdt foredrag for dem:)

Vi er en gruppe studenter som nettopp har skrevet en POP-oppgave (mini-bachlor) om trygghet til ungdommer på sykehus:) Det viser seg at ungdommer på sykehus «faller mellom to stoler» og dette er et kjempe viktig tema å ta opp å ha fokus på! Jeg kan ærlig si at jeg syns det var en stor overgang å gå fra barn til voksen avd. som 16 åring. Med dette passer det veldig fint å holde et slik foredrag jeg er blitt forespørt om.

Ellers nyter vi solfylte dager på Sørlandet, bildene nedfor er fra gårsdagens tur. Våren er komt og det er herlig! Egentlig ganske merkelig hvor mye været har å si for kropp og sjel 🙂 🙂 Dagene går sin gang, travle hverdager som for alle ellers med jobb, skole, trening og andre avtaler! Men dette er igrunnen veldig godt og:) Ser frem til sol og varmere dager som er i vente:)

Ha en fin dag alle sammen! 🙂 

-Camilla

1832461-8-1395856613407

1832461-8-1395856542360

  Glenn er veldig flink til å ta bilder! 🙂 

1832461-8-1395856776388

<3 

1832461-8-1395868879710
Humøret på topp når våren er igang!! 🙂 🙂

Facebook Comments

Comments

comments