En første gang for alt

Hei! 

Nå sitter jeg her litt trøtt etter gårsdagens festligheter. Vi var på fest hos noen venner. Idag skal vi ut igjen! Vi går ikke ut så ofte og iallefall ikke to dager på rad! Men det er lov av og til 🙂 Det går fint an å feste selv om man er stomioperert 🙂

På mandag var jeg jo i Oslo for å holde foredrag, det var spennende! Det var første gang jeg holdt foredrag om ett annet tema en «livet med stomi(er)». Det er jo en første gang for alt, og dette foredraget var om «ungdom på sykehus». Det gikk veldig fint:) Men det merkes når det er første gang med ett nytt tema at en ikke har den struktur på foredraget som en ønsker. Men det kommer med tiden:) Jeg har holdt mange foredrag om stomi, og på disse foredagene har jeg den strukturen jeg ønsker, da jeg har prøvd dette ut og vet hva folk ønsker å høre og vite. Men alle foredrag er en erfaring rikere! Neste foredrag jeg skal holde blir i begynnelsen av juni og da skal jeg til Oslo igjen på temadag på Ullevål. Da skal jeg holde det samme foredraget som jeg gjorde på mandag «ungdom på sykehus». Jeg vet nå hva jeg skal rette litt på og litt mer om hva jeg ønsker å formidle:) De minuttene når jeg holder foredrag går kjempefort! Jeg husker nesten ikke hva jeg får sagt og ikke, men øvelse gjør mester 🙂

Jeg snakket om hva jeg husker best av min ungdomstid på sykehus, hva som var bra, hva som kunne forbedres og tips om hvordan en kunne tilrettelegges, og om overgangen mellom barneavdeling og voksenavdeling. Det er kjempe bra at de tar tak i ungdom som tema! Ungdommene på sykehus «faller mellom to stoler» og det kan være vanskelig å tilrettelegge for ungdom på sykehus. Ungdom er en egen aldersgruppe som lett kan føle seg oversett på sykehus. Jeg skal skrive litt mer om dette til dere når jeg har holdt mitt andre foredrag om temaet. Men noen viktige ord jeg har påpekt i foredraget er: Trygghet, relasjon, inkludere, bli sett og hørt, snakke med ikke mot og samarbeid! Dette er kjempe viktige ord når det kommer til ungdom på sykehus!

Ellers har det vært en travel og innholdsrik uke! Det skjer veldig mye for tiden:) Jeg har vært på styremøte med Norilco og vært i praksis. Nå har jeg snart vært ett halvt år i praksis og det er skummelt hvor tiden blir av. Jeg har lært kjempe mye og blitt mye mer tryggere på meg selv i sykepleieryket! Nå går det mot sommerferie og sommerjobb. Litt over en uke har jeg sommerferie og det skal bli herlig! Det er nok ikke bare jeg som føler tiden flyr av sted:)

Vi har og skrevet under på leiekontrakten! Så nå er leilighet i Grimstad i boks og vi er kjempe fornøyd! 🙂

Ha en fin helg alle sammen:)

-Camilla 

1832461-12-1399715774672

Jeg bruker mine egne blider når jeg holder foredrag:) Her er ett av bildene jeg hadde på powerpointen da jeg holdt foredrag om «ungdom på sykehus» (sett bort ifra at jeg var jeg barn 🙂 ). Her snakte jeg om noe av det jeg husker best: helsepersonellet! Mine gode engler som har tatt oss imot med åpne armer og alltid vært der for oss:) <3

1832461-12-1399716637258Her er jeg på Ullevål sykehus og holder foredrag:) 

1832461-12-1399716695133
Leiekontrakten er signert! Godt det som er iboks og vi gleder oss til å flytte inn når den er ferdig! Det er en helt ny leilighet har fått, herlig! 

Facebook Comments