En reddende engel!

Hei alle!

Det går litt fort i svingene her om dagen! Føler det er typisk høsten å ha mye på plakaten om høsten, eller ? 🙂

Jeg er en person som liker at det er noe på plakaten så og si hele tiden. Sist uke var travel, innholdrik og givende! Jeg var både på møte med besøktjenesten i Norilco og var på hjemmebesøk hos en som ønsket det. Det var ett kjempe koselig hjemmebesøk og vi satt og snakket i iallefall 2 timer før jeg måtte avgårde på møte. Det er slik at vi i besøkstjenesten i Norilco har besøk på sykehuset, kan være telefonkontakt, kan holde kontakt med andre via facebook og sms,  samt komme på hjemmebesøk om noen ønsker det. Å være besøker er kjempe givende! Det å kunne møte andre som skal eller er stomi/reservoaroperert, dele erfaringer og kunne hjelpe er en god oppgave å ha! For jeg vet at erfaringsbasert kunnskap er gull verdt og at det er mange som setter pris på det! En kommentar jeg fikk for litt siden fra en person jeg har kontakt med:

«Jeg anser deg som en gave fra oven altså! En reddene engel som er god er du! Takk for at du er den du er, og at du for meg er en kjempe god støtte som jeg kan henvende meg til med ting jeg lurer på»

Slike tilbakemeldinger setter jeg kjempestor pris på! Jeg blir glad og veldig takknemlig! Jeg ønsker å dele dette med dere for å vise at vi er mange der ute med pose på magen,  og som ønsker å hjelpe og være der for en! Jeg vet at det er mange som blir operert eller skal bli operert som er redde, synes det er vanskelig, er nervøs, har mange spørsmål, som kanskje ikke vet hva stomi og poser på magen er og som føler seg helt alene før og etter operasjon!

Til dette vil jeg si- det er helt naturlig å ha mange spørsmål rundt hva, hvordan og hvorfor, det er helt naturlig å være redd og nervøs! Men husk at en ikke er alene! Det er mange der ute som er så og si i samme båt og som ønsker å hjelpe! Ikke vær redd for å ta imot hjelp om en trenger det! For meg har besøkstjenesten og det å få møte andre  gjort at jeg har fått mange fine møter med kjempe flotte mennesker! Mange av de har jeg også kontakt med enda 🙂 Jeg har vært i besøkstjenesten helt siden jeg var lita. Før var jeg med på besøk på sykehus med min mor og vi besøkte familier som ønsket besøk:)

Det er slik at det skal så og si være en besøkstjeneste for Norilco i hvert distrikt om det er mulighet for det. De skal gå på besøk rundt på alle sykehus. Om en skal eller er blitt operert for stomi/reservoar så ikke vær redd for å spørre personalet på sykehuset om Norilco (Forening for stomi og reservoaropererte). Igjen vil jeg si at denne foreningen har hjulpet både meg og min familie utrolig mye opp igjennom! Det at å møte andre folk som kan forstå ens situasjon og kunne snakke om ens situasjon har  og er for oss vært gull verdt!

Lurer dere på noe så ikke nøl med å ta kontakt med meg via bloggen, mail eller facebook om det er ønskelig! Jeg svarer gjerne på spørsmål og kan hendvise videre til besøkstjenesten i Norilco der en bor om det er ønskelig 🙂 Og til alle: Vet dere om noen som ønsker eller trenger kontakt med noen, så ikke nøl med å ta kontakt. Jeg ønsker å vise andre at det kan gå helt fint å leve med stomi på magen!

Norilco har arrangement for deltakere og støttemedlemmer både sentralt og for distriktet. Derfor ønsker jeg å avslutte dette innlegget med å si at både Glenn og jeg var med på Danmarkstur med Norilco Vest-Agderi helga! Kjempe koselig og en kjempe flott gjeng å reise på tur med! Her var det både nye og gamle medlemmer med. Noen av de som var med på tur med Norilco for første gang sa dette: Her fant vi nærhet, forståelse, omsorg, relasjon, venner mm. Dette viser at det er flotte turer! Jeg fikk skikkelig frysninger når personen sa dette til oss! Dette er hva Norilco handler om! Det å finne andre personer i samme båt som forstår ens situasjon rett og slett..tenk på det:)

 

1832461-12-1410342196303

Ønsker dere alle en fin dag!

-Camilla

Facebook Comments