En veldig givende dag

Hei alle sammen 🙂 

Igår var det avgårde til Oslo og Ullevåll sykehus igjen for å holde foredrag om «ungdom på sykehus». Dette gjorde jeg og i begynnelsen av mai og det har vært veldig lærerikt og givende for meg! Jeg holder erfaringsbasert foredrag både om livet med stomi, tips og triks ang. det og hvordan det var for meg å være ungdom på sykehus, både hvordan det er nå og hvordan det var før. Foredragene i Oslo var de første foredragene jeg har holdt om «ungdom på sykehus». Jeg liker å kunne være med å bidra og forhåpentligvis være med å lære andre om temaene jeg holder foredrag om. På den andre siden er det og enda litt merkelig å «stå på andre siden» med å udervise kjente og ukjente helsepersonell som tidligere har undervist, hjulpet og lært meg mye!

Etter foredraget igår fikk jeg mange fine tilbakemeldinger. Den ene tilbakemeldingen var; det er supert med erfaringsbasert foredrag, det treffer oss rett i hjertet og det går rett inn! Vi trenger ikke notere en gang. Etter ett slik foredrag er jeg både glad, lettet og egentlig veldig godt sliten. Dette og fordi det er erfaringsbasert og en gir veldig mye av seg selv! Foredragene kan og til tider bli litt emosjonelle:) Å holde foredrag er veldig givende for meg og jeg blir en erfaring rikere hver gang! Jeg føler jeg begynner å komme godt i gang og det blir lettere og lettere å snakke for andre og vite hvordan en skal ordlegge seg. For hver foredrag vet en og litt mer om hva andre vil vite og liker å høre på. Til slutt i foredraget mitt nevnte jeg; om det ikke hadde vært for den åpenhenten og all hjelpen jeg har fått av min familie og helsepersonell, og hvordan jeg har blitt møtt på Rikshospitalet og all støtten vi har fått i vanskelige stunder hadde jeg nok ikke vært den personen jeg er idag. Åpen, ærlig og tørr å stå frem som akkurat den jeg er! Vil takke alle sammen som har vært med i denne prosessen og en spesiell takk til alle de flotte folkene (helsepersonellet) på Riksen!

Etter en lang, kjekk og lærerik dag kunne jeg sette meg forønyd ned i sofaen. Tidligere på dagen hadde Sørlandet Sykehus kontaktet meg ang. Norilco Besøktjeneste. De ønsket at jeg tok en tlf. til en nyoperet for å slå av en prat! Dette gjorde jeg mer en gjerne! Vi i Norilco besøkstjeneste har både besøksrundet på sykehuset, tar mer en gjerne en telefon og to, vi kan være kontaktpersoner for andre i noe lunde samme situasjon og vi kan ta hjemmebesøk om det er ønskelig. Alt dette som likemenn 🙂 Jeg vet at det kan være mange spørsmål svivende i hode fra starten av og at det å få pose på magen er en stor omveltning og forandring i livet. Etter en lang og hyggelig telefon og løst og fast kunne jeg legge på med ett smil om munnen og legge meg veldig godt fornøyd med dagen!

Det gjør meg kjempe glad og hjelpe andre! Og nå vet jeg å dele erfaringer med andre er gull verdt! Vi må gjøre hverandre gode for å bli bedre! Nå er det en liten pause fra foredragholding så blir de neste foredragene i august og september!

Ha en fin dag alle sammen! Ikveld er min første vakt i ny jobb på avlastningstjeneste! Jeg er spent 🙂

-Camilla 

1832461-9-1401789666919
Ut på tur! Er alltid like spent når jeg skal igjennom sikkerhetskontrollen med tanke på stomiutstyr i håndbagasjen og posene på magen! Men dette går som regel veldig fint:) Tips ang. dette kommer snart da vi reiser til Thailand neste onsdag! 🙂 

1832461-9-1401789777589

1832461-9-1401789816964Uten mat og drikke, duger helten ikke! Avslapping og god mat på Gardemoen før flyreisen hjem:) 

Facebook Comments