Et viktig innlegg!

Jeg vil bare få en ting klart. Jeg har fått tilbakemelding om at jeg gir feil informasjon om stomi, og det er fullt lov til å uttale seg om. Mitt svar til dette er at det er svært viktig å huske på at hver enkelt stomiopererte er ulike, like ulike som alle mennesker. Stomiopererte reagerer ulikt på blant annet matvarer, trening, kosttilskudd mm. I lærebøker finnes det jo selvfølgelig tips man bør følge. Jeg ønsker IKKE å lære folk om «rett og galt» innenfor stomiverden. Jeg ønsker bare å dele mine erfaringer om hva jeg synes fungerer for meg. Og som kanskje kan fungere for noen av dere andre. Det vil ikke nødvendigvis si at mine erfaringer fungerer for alle andre.

Som jeg har nevnt flere ganger, så handler det om å finne det som kan fungere best for den enkelte. Er det kosttilskudd eller endring i matvaner som kan være best, så er det opp til hver enkelt om dette er «rett eller galt» for dem. Det som kan være lurt er å prøve seg litt frem med en og en ting, for så å se hvordan kroppen reagerer.  Er man usikker på hva som kan fungere for den enkelte, vil jeg råde dere å forhøre dere med fastlege eller stomisykepleier. 

Jeg ønsket bare å få dette frem før jeg begynner å publiserer mine erfaringer ang. mat og oppskrifter. Ha det i bakhode at dette er mine erfaringer, jeg er IKKE noen spesialist. Men jeg er en person som ønsker å dele mine erfaringer med dere.

Takk for du tok deg tid til å lese dette innlegget. Jeg anser dette innlegget som viktig å få frem. Spesielt med tanke på mat, kan det være vanskelig å vite hva som er «rett og galt» for den enkelte. Husk det er du som kjenner din kropp, og vet hva som kan fungere for deg.

-Camilla

Facebook Comments