Foredrag for sykepleiere i stomiomsorg

IMG_5070

Nå sitter jeg i hotellsenga og tenker over dagen som har vært. Dagen har gått litt i ett, så jeg må si det var helt herlig å dumpe ned i senga nå. Etter å ha vært på kveldsvakt i går, opp tidlig i dag og 4 timer i bil, sto foredrag for tur. Jeg har nemlig holdt foredrag for SIS idag (sykepleiere i stomiomsorg), på fagseminaret deres i Lillestrøm. Dette var en spennende gruppe å holde foredrag til. Foredraget inneholdt et vidt spekter av mitt liv med to poser på magen. Med andre ord så inneholdt dette foredraget litt om alt. Fra min bakgrunnshistorie, til mitt liv med to poser på magen, tanker/erfaringer som pasient på sykehus, og tilslutt snakket jeg noe om min bacheloroppgave om sykepleie og stomi. Det er første gang jeg har holdt et foredrag som har inneholdt så mange temaer. Det var noe utfordrende å få inn alt i et foredrag på 1 time, men jeg tror det gikk fint. Jeg fikk øye på at publikum uttrykket flere følelser som latter, smil, noen ble rørt og noen nikket. Dette tar jeg som et godt tegn, og dette viser også at temaet livet med stomi kan være interessant å høre på. Jeg ønsket å holde dette foredraget for å blant annet få frem at livet med stomi/sjeldne diagnoser kan bringe med seg utfordringer, men at det livet også er veldig bra! Som det kom frem i foredraget så er det ikke bare de negative minnene som sitter igjen etter sykehusinnleggelser. Jeg husker de gode minnene som «de små tinga», latteren og gleden som helsepersonellet kom med.

Jeg vil si takk for at dere ønsket at jeg skulle holde foredrag for dere. Det var kjempegøy å se så mange kjente mennesker. Jeg traff til og med min tidligere stomisykepleier og helsepersonell fra barneposten jeg tilhørte på Riksen. Glenn var med meg i dag også, det er jeg så takknemlig for. Det er godt å ha med et så støttende reisefølge.

Jeg må si at jeg er litt sliten. Så nå er det bare senga og TV resten av kvelden. Årsmøte med Norilco ungdom står for tur i morgen tidlig.

Ha en fin helg alle sammen.

-Camilla<3

12992806_10156932751620725_1990773319_n

Facebook Comments