Mitt aller første innlegg

8/1-14 bestemte jeg meg for å avsløre og vise frem mine to store (små) skjulte «hemmeligheter». For ett år siden skrev jeg dette første innlegget <3Jeg husker enda sommerfuglene i magen og de mange blandede følelsene jeg hadde akkurat der og da…

Her er innlegget som var starten på ett veldig utfordrende, spennende og lærerikt år! Ett innlegg som har gjort at jeg har fått mulighet til å gi, hjelpe, lære bort, utvikle meg selv, strekke grenser og bli kjent med mange nye mennesker.  Jeg har også lært meg selv mye bedre å kjenne. 

Nytt år betyr nye muligheter. Jeg har bestemt meg for å begynne å blogge om mitt liv med pose på magen. For de som ikke vet hva dette er; utlagt tarm for å avlaste et sykt organ.

Litt om meg og min bakgrunnshistorie: Jeg fikk utlagt stomi rett etter fødselen. Grunnen var at jeg ble født med store misdannelser der den eneste utveien var å få pose på magen. Jeg har i dag to poser på magen. Både ileostomi og urostomi. Jeg har vært igjennom mange operasjoner og tilbrakt mye tid på sykehuset spesielt som liten, men til syvende og sist har dette resultert i at jeg har mulighet til å leve et helt normalt liv- som alle andre!

Som liten var jeg like aktiv som alle andre barn og jeg kunne gjøre det som alle andre barn gjorde.I dag er opptatt av både av kosthold, trening og klær- og selvfølgelig min kjæreste/ samboer Glenn. Med andre ord; jeg er opptatt av alt som påvirker det å leve bra/godt både om det er med eller uten stomi.

Helt fra begynnelsen lærte jeg at åpenhet og ærlighet var/er veldig viktig. Med denne bloggen ønsker jeg både skrive om min hverdag, mine erfaringer, høre andres erfaringer og gi tips til de som trenger det. Jeg håper å forhåpentligvis kunne inspirere andre både om man er stomioperert eller ei. Mitt inntrykk er at mange mennesker har lite kjennskap til pose på magen/stomi. Jeg ønsker å gjøre andre mer kjent med stomi samt om hvordan min hverdag og mitt liv med pose(r) på magen er.

Alle har noe – jeg har pose(r) på magen.

1832461-10-1389198797016

Som liten var jeg veldig aktiv både på hesteryggen, spilte fotball, turn med mer. Bildet er hentet fra en infobrosjyre om barn med stomi/reservoar. (blir nok blogget om senere).

Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg publiserte dette innlegget! Mye har skjedd på ett år, det aller viktigste er at jeg har fått mulighet til å hjelpe, ufarliggjøre og gjøre flere kjent med livet med stomi/poser på magen. Takke være dere har jeg fått nådd ut til folk som er nyskjerrig, ønsker å lære og sist men ikke minst til folk i samme båt.

Hjelp meg til å kunne hjelpe andre, del gjerne <3

Camilla.

Facebook Comments