Møte med min helt, han som reddet livet mitt!

Hei! 

I sist innlegg skrev jeg at vi var innom barneposten på Rikshospitalet og vi fikk en kjempe kjekk telefon da vi var der! Det var min tidligere barnekirurg og helt som slo på tråden! Han spørte om ikke Glenn og jeg ville komme på kaffebesøk hjemme hos de! Kjempe koselig! Dette takket vi klart ja til og vi reiste til dem etter jeg var ferdig med kontroller på Rikshospitalet. Dette er min helt da det var han som opererte meg da jeg ble født, han reddet rett og slett livet mitt. Uten han hadde jeg ikke vært her idag! Litt merkelig og skremmende å tenke på egentlig! Jeg er evig takknemlig:)

Jeg har hatt litt kontakt med barnekirurgen min i etterkant av bytte fra barnepost til voksenpost. Vi har både sendt litt mail og hatt telefonsamtale. Jeg har satt stor pris på dette:) Dette viser at en knytter bånd med helsepersonellet som har hjulpet en så lenge! Dette er spesielt med tanke på barnepost, der en alltid har samme leger og helsepersonell!

Da jeg var på besøk på barneposten kunne jeg kjenne igjen nesten alle rommene og peke ut hvor jeg hadde hatt rom da jeg var innlagt som barn/tenåring! Dette var nesten alle rommene på barneposten, hehe! 🙂 Sykepleierene på barneposten som jeg kjenner spør meg og hver gang om jeg nå er klar for å fytte til Oslo og begynne å jobbe hos dem, de har alltid en ledig plass til meg 🙂

Videre må jeg si at Dr. Refsum var den som imot foreldrene mine med åpne armer. Vi ankom Rikshospitalet kort tid etter jeg ble født i på Stavanger sykehus. Dr.Refsum beroliget moren min og sa at han skulle operere meg! Etter ca 24 timer (tror jeg) i operasjon var Refsum ferdig og hadde reddet meg! Pr idag er det 6 like tilfeller som meg. Da jeg ble født var det bare ett likt tilfelle som meg, og det var Refsum som hadde opererte det første tilfellet også. Under besøket hos dem fikk vi vite at han har til og med tegnet hvordan og hva han skulle utføre operasjoner! Dette er skikkelig fasinerende! Iallefall med tanke på at jeg ikke har telling på hvor mange ganger jeg har operert:)

Som 13-åring var jeg innlagt på Rikshospitalet en lengre periode. De skulle prøve å legge inn den ene stomien. Operasjonen var vellykket, men jeg fikk tarmslyng! (som et resultat av alle operasjonene). Da kom til og med Refsum på privaten, uten uniform for å se etter meg! Dette husker ikke jeg da jeg nok var godt smertestilt, men da jeg fikk vite dette ble jeg skikkelig rørt. Og jeg vet at dette betydde mye for de rundt meg og spesielt min mor som var der når han kom. Dette kaller jeg en lege som gir alt til sine pasienter!

Meg og Glenn snakket om besøket vi hadde hos Refsum og kona i ettertid. Vi var enig om at dette besøket var nesten som å besøke sine gode besteforeldre! Hehe:)  De er noen skikkelig koselige folk som tok oss kjempe godt imot og åpnet deres hjem for oss:) Da vi kom fikk vi en stor klem fra dem begge, kaffe og smørbrød var klar og vi var hos dem i nesten 4 timer 🙂 Vi snakket om alt og jeg fikk vite at de hadde tatt vare på en engelskstil «my hero» som jeg skrev med tanke på Refsum. Denne ga jeg han en gang da jeg var på kontroll på sykehuset. Jeg må si at jeg ble litt overrasket og glad når jeg fikk vite dette 🙂 De hadde til og med konfirmasjonsbilde av meg limt inn i ett album:) Jeg er kjempeglad for at vi fikk komme til dem og jeg vet Glenn og er veldig glad for å få treffe mannen som reddet jenta si:) <3

Tusentakk for ett kjempe fint besøk! 🙂

-Camilla

1832461-12-1396868919296

Her er bilde av oss med Dr.Sigvald Refsum hjemme hos dem. Kjempe koselig! 

Facebook Comments

Comments

comments