Normalisere og ufarliggjøre! – Ja! jeg kan vise meg frem med to poser på magen!

Hei alle sammen! 

Endelig fant jeg meg litt nett slik at jeg kan skrive ett innlegg til dere 🙂 Som dere vet så har vi bare for noen uker siden endelig flyttet inn i leiligheten i Grimstad! Vi har snart kommet oss helt på plass der, men internett og TV er enda ikke i hus. Det er når en ikke har internett osv. en ser hvor «avhengig» en er av det. Også med tanke på email, betaling av rekninger osv. Det mobiltnettverket er også brukt opp for denne mnd! MEN det er også herlig å ta en liten pause fra nettverk og TV, helt sant 😉 !

Som dere sikkert har fått med dere så har det skjedd endel i det siste! Det er bare å henge på i svingene 🙂 Torsdag 15 aug kl 17. var jeg med på ett innslag på Juntafil på P3! Jeg var selv veldig spent på resultatet! Men jeg er godt fornøyd med resultatet og de satt det sammen veldig fint 🙂 For dere som ikke har fått med dere dette radioprogrammet, så handlet innslaget om meg og mitt liv med stomi, kropp og følelser og kjæresteforholdet jeg har med Glenn:) Jeg har fått såå mange fine tilbakemeldinger etter intervjuet og jeg vil takke alle og enhver for det! 🙂 🙂 Det er enda mulighet for å høre innslaget på NRK.no eller laste ned podcast. Jeg legger med linken her til de som er interessert i å høre;  http://radio.nrk.no/serie/juntafil/MYNF35002314/14-08-2014

Ellers så har NRK også skrevet en artikkel om meg i forbindelse med innslaget på P3. Utfallet av denne artikkelen ble veldig fin og bra synes jeg! Artikkelen handler om mitt liv, at posene har reddet mitt liv, mitt forhold med Glenn og at posene ikke definerer meg som person. Legger med linken til artikkelen her; http://www.nrk.no/livsstil/_-jeg-var-redd-for-a-bli-avvist-1.11879265

En kan også like min side på facebook om en vil, her kommer jeg med oppdatering og statuser 🙂 –  https://www.facebook.com/camillatjessem.livetmedstomi?ref=bookmarks

For meg handler dette om å kunne hjelpe andre i samme situasjon. Vise at det ikke trenger å gjøre noe om en velger å vise frem posene. Jeg ønsker å gjøre pose(r) på magen mindre tabulagt og mer normalisert!! Det er mitt store ønsker og at jeg faktisk hopper i dette å utfører det er selvfølgelig litt skummelt, men menst av alt veldig givenende! For jeg vet vi er mange ute der som har mange spørsmål, tanker og beskymringer om dette temaet! Vi er faktisk en hel gjeng som har poser på magen. Som nevnt i artikkelen er dette ett skjult handicap og det kan gjøre det vanskelig å leve med. Men en er ikke alene om dette. For dere som er stomioperert/reservoar, er i fare for å bli operert eller deres pårørende så vil jeg si at det finnes mange flotte organisasjoner! NORILCO- norsk forening for stomi og reservoaropererte er en kjempe flott organisasjon som har gitt meg så mye! Her er vi noelunde i samme båt alle som en:) 

Under ser dere noen bilder som har skapt veldig interesse!! 🙂

1832461-11-1408708900092

Jeg fikk veldig god feedback fra mange folk etter publiseringen av artikkelen og radioinnslaget. Jeg har fått bare fine kommentarer på dette bildet! Dette viser at folk faktisk kan akseptere en uansett hvordan kroppen ens er, uansett om en har en eller to poser på magen og uansett om en har ett eller flere arr. Som jeg har sagt før; kroppen viser hva en har vært igjennom og kjempet seg igjennom! Jeg er overveldet, veldig glad og stolt over meg selv 🙂

 1832461-11-1408713850788

Jeg har nevnt i tidligere innlegg at jeg skulle representere Norilco  på Arendalsuka som har vært. Bildene ble bra og det takke være gode Anett som tok bildene! Det var Anett som ringte meg og spørte om jeg ikke kunne og ville representere Norilco via bilder. Her ser dere noen av bildene som ble tatt. Dette er bildene som var med på stand på Arendalsuka. Her og var det fin respons på bildene 🙂

1832461-11-1408708961225Oppi alt har man og kommet seg tilbake til hverdagen. Sommerferien er over og rutinene er igang  + skole er igang. Jeg er nå i praksis på pyskiatrisk avdelig og det blir spennende! Det er hardt å komme igang med alt, men også veldig godt! Tror mange kjenner seg igjen der:)

 

Ellers så har jeg vært på styremøte med Norilco Vest-Agder og holder på å planlegge vinterleiren 2015 for Norilco Ungdom! Jeg skal også holde litt foredrag nå i sept/okt.

Høsten er en veldig god, men også travel tid! Gjelder bare å henge på i svingene 😉

Til sist: jeg håper jeg har kunnet bidra med å ufarliggjøre «livet med stomi». Som jeg helt ærlig har sagt til Nrk.no og Juntafil har man noen ekstra utfordringer når en lever ett liv med pose på magen. Men jeg sa også at det gjelder å finne det som funker for en. Finne muligheter istedenfor begrensninger! For det går an 🙂 Igjen posene definerer en ikke som person, jeg er en helt vanlig jente med to ekstra poser på magen;)

 

Ha en fin helg alle sammen!

 

-Camilla

Facebook Comments

Comments

comments