Ønsker å hjelpe mennesker i samme situasjon

Hei! 

Uken min har vært spennende! Jeg har både vært på styremøte for Norilco Vest-Agder, vært på møte med helsepersonell som skal starte en ny bandagistbutikk og vært på besøksrunde på sykehuset.

Jeg er besøker i besøktjenesten i Norilco. Det vil si en likemannstjeneste hvor vi besøkere reiser 1 gang i uken til sykehuset. Dette for å høre om det er noen nyopererte som vil møte og ha besøk av en som selv er stomioperert. Nå er det slik at man ikke ligger så veldig lenge på sykehus etter operasjon. Mine tanker om dette er at de nyopererte fort kan kunne bli mer usikker på sin nye tilværelse der en kan føle seg «kastet ut i situasjonen», og det kan være at en føler at en har fått lite informasjon om hva og hvordan når det gjelder alt rundt stomi. Her kommer besøktjenesten inn og har en kjempe viktig oppgave! Som besøker har en taushetsplikt og har gått igjennom et besøkerkurs.

Besøkertjenesten i Norilco er en frivillig tjeneste hvor en vil gi av seg selv for å kunne hjelpe andre i samme situasjon. Jeg syns dette er en veldig spennende og givende oppgave. Det er svært viktig for nyopererte å kunne se andre velfungerende mennesker med stomi. Jeg ønsker å vise nyopererte at livet med stomi kan være bra og at en stort sett kan leve som før selv om man er operert. Jeg forstår at dette kan være vanskelig å forstå rett etter operasjon og det å få stomi kan være en stor omveltning og forandring i livet. Som besøker vil en komme med et realistisk bilde på tilværelsen der en poengterer at det er ulike måter å takle den nye situasjonen på. Som operert vet jeg at ting kan ta tid, men til syvende og sist vil en se at det å være stomioperert ikke trenger å være skummelt som en tror.

Viktig er det å si at man besøker nyoperert som likemann. Man fokuserer ikke på personen som pasient, men ønsker å skape et menneske-menneske forhold. Man kommer for å lytte, være til stede og være en støtte for en person om en ønsker og trenger det. En kommer ikke med medisinske forklaringer og løsninger. Man skal være seg selv. Presantere sin tilværelse, dele sine erfaringer og tips om den nyopererte vil det. Viktig er det at den nyopererte er i fokus og at en som besøker svarer på spørsmål som kan dukke opp.

Jeg ønsker om mulig å gjøre en forskjell, være med å hjelpe og vise at livet med stomi kan være bra. Ønsker å gi et positiv bilde på denne tilværelsen og vise at hverdagen kan være slik som før selv om man er stomioperert. Som besøker kan man etter ønske fra personer komme på besøk i hjemmet, planlegge møter og være telefonkontakt om en ønsker det. Norilco har også en egen kontakttelefon for besøkertjenesten.

Vet dere noen som skulle ønsket kontakt med stomiopererte så spre gjerne besøkertjenesten videre eller kontakt meg.

Å være besøker er en veldig givende og viktig jobb for å hjelpe andre i samme situasjon:)

Ha en fin søndag:)

-Camilla

1832461-11-1393134877002

Da er det avgårde på min siste jobbevakt for denne helgen. Litt tidlig for meg å stå opp en søndag, hehe:) Ha en fin dag!

Facebook Comments

Comments

comments