På den andre siden..

Hei!

Det har vært en travel, men veldig innholdsrik uke!

Studiene har begynt for fullt og jeg har hatt mine første dager i praksis på sykehuset denne uka. Jeg går på sykepleien og skal nå være ett helt år sammenhengende i praksis. Det blir kjempe spennende og lærerikt, men også utfordrende. Jeg fikk faktisk en klump i magen da jeg fikk vite hva min første praksisplass var. Jeg har fått praksisplass på barneposten! Grunnen til dette er at jeg selv som liten har tilbrakt mye tid på kirurgisk barnepost på Rikshospitalet. Her har jeg blitt møtt av kjempe dyktige og flinke sykepleiere og leger som jeg vil huske livet ut! Som sykepleier vil jeg være som dem! 🙂 Det er litt merkelig, men veldig spennendes å være på «den andre siden». Jeg kjenner meg allerede mye igjen hos barna. Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere på de ulike situasjonene som vil oppstå. Jeg vil gå inn i denne praksisperioden med en positiv innstilling og jeg ønsker å lære mest mulig! Med mine erfaringer som pasient håper jeg på å være en ressursperson for både barna og foreldrene/pårørende. Men jeg kan være ærlig å si at jeg er både litt nervøs og spent! 🙂 Jeg har fått nye navneskilt og diverse sykepleierting i posten, veldig kjekt:)! Det ser dere på bildet:)

Noe annet spennende som har skjedd denne uken er at jeg har blitt besøker i besøktjenesten til Norilco avdeling Vest-Agder. Besøkerene må ha stomi og vi er en gjeng i alle aldre. I besøkertjenesten i Norilco- som er forening for stomi og reservoaroperete, besøker vi sykehuset en gang per uke for å oppsøke nyoperete. Her slår av en prat og svarer på spørsmål for de som vil det. Det er noe helt annet å møte en person som selv er stomioperert. Vi vil prøve å vise at en kan leve et helt normalt liv med stomi. Jeg har vært besøker helt siden jeg var liten. Da gikk moren min og jeg på besøksrunde på sykehuset for å oppsøke folk i samme situasjon. Jeg har også vært hjemme hos folk som ønsker det (noe vi i besøkertjenesten kan legge opp til). Det blir spennende og kjekt å forsette som besøker! Jeg anbefaler å bli med i besøkertjenesten da det er veldig givende og man får mulighet til å hjelpe andre i samme situasjon. Kanskje det er akkurat DU som kan gjøre en forskjell?

Jeg vil skrive litt om Norilco. Dette er en forening jeg har vært medlem av siden jeg ble født. Her har både de som skal få stomi, har hatt stomi, har stomi og pårørende mulighet å bli medlem! ANBEFALES å bli medlem! Norilco har vært til enorm stor hjelp for både meg og min familie. Jeg har også gjennom Norilcos forskjellige arrangement blitt kjent med mange fantastiske mennesker fra hele Norge! Dette jeg setter kjempe stor pris på! For de som vil vite mer: www.norilco.no

Ellers har vi vært hjemme på Jæren. Helgen har bestått av både jobb,filmkveld med venner og dåp. Jeg var en av fadderene til søte tantebarnet mitt Leah:) Det kan være litt vanskelig og bakvendt å gå med bunad når en må på toalettet. MEN slik er det for alle med bunad, stomioperert eller ei! Vi har en fordel vi stomiopererte- vi slipper nemlig å holde oss for å gå på toalettet i eksempel kirken + bunaden skjuler posene godt, og det er god plass! 🙂 Nede ser dere tallerken min med mat i dåpen! Matlyst har jeg, og jeg kan spise det meste;) Men det er viktig som stomioperert å prøve seg frem, tygge maten godt slik den ikke setter seg fast i tarmen. Vi er alle ulike selv om vi er stomiopererte. (kommer til å blogge om dette senere).

Idag skal jeg på møte med Norilco. Jeg skal nemlig bli med i styret for Norilco Vest-Agder:)

 

1832461-8-1389557074007

Her ser dere bilder fra uka som var. Jeg har både fått ID-skilt i praksis og besøkertjenesten:) Ved besøk gir vi ut brosjyrer til de som er interessert. Ellers har vi hatt besøk av Jenny, hunden til søsteren min. Hun har vært på på ferie i Kr.sand. Vi vurderer å få en hund etter studier:) Vafler og is måtte vi feire med den 8.januar da bloggen ble publisert:)

Snakkes!

-Camilla

 

 

Facebook Comments

Comments

comments