Pose på magen for en dag – et lite eksperiment

Hei! 

I ett tidligere innlegg nevnte jeg et lite eksperiment som jeg skulle sette igang:)

For en stund siden spørte jeg min kjæreste Glenn og mitt søskenbarn Anette (som jeg også bor sammen med) om de ville være med på «et lite eksperiment». Da de sa ja til dette ble jeg glad og veldig spent på resultatet:)

Dette eksperimentet går ut på at både Glenn og Anette skal ha «pose på magen» for en dag. De skal gjøre det man ellers gjør en vanlig hverdag: trene ,sove, dusje, kle seg, skole/jobb osv.  Jeg vil prøve ut dette for å se reaksjonene deres, vite hva de syns om å ha pose på magen og for at de skal lære mer om det:) Jeg bestemte at Glenn skulle få to poser på magen (siden jeg har to poser) og Anette skulle få en pose på magen. Jeg fylte litt vann i stomiposene slik at de ikke skulle være helt tomme og de fikk plassert platen og posen på magen noelunde der den normalt skulle vært om man er stomioperert. Dette gjorde jeg for at de skulle få et mer «realistisk» bilde av det å ha pose på magen.

Tidligere har min gode venninne Therese prøvd ut å ha «pose på magen». Jeg spørte Therese om hennes erfaringer med dette og hvorfor hun ville prøve det ut:

Therese: Jeg ville prøve å ha pose på magen for å vite litt mer om hvordan du har det. Jeg ville også prøve dette ut for å vite mer om hvordan utstyret ditt fungerte. Jeg husker jeg var redd for å ligge på magen, dette fordi det kjentes veldig rart ut, og for at jeg var redd for at det skulle lekke eller komme hull på posen. Jeg syns ikke det var så lett å dekke posen på magen med klærne sånn som du sa det var. Jeg følte at posen syntes. Jeg trente med posen på magen. Dette kjentes litt rart ut da den bevegte seg når jeg jogget og ellers var i aktivitet.

Før Glenn og Anette fikk på seg pose(ne) spørte jeg dem om hvorfor de ville prøve dette ut og om hva de evtentuelt var «redd» for, hvordan de trodde dette kom til å bli og utfordringer de gjerne ville komme borti.

Glenn: Det blir veldig spennendes å ha pose på magen. Grunnen for jeg vil prøve dette ut er rett og slett for jeg er sammen med deg som har to poser på magen. Jeg vil kjenne litt på hvordan du har det i din hverdag, men også for å få en litt dypere forståelse for hvordan det er å ha pose på magen. For å være ærlig kommer det faktisk til å være litt skummelt å prøve dette ut. Jeg kommer til å være beskymret for «lyd og lekkasje» fra utstyret. Jeg kommer nok til å møte på utfordringer i hverdagen som f.eks med klær, trening osv.

Anette: Jeg er veldig spent og jeg gruer meg litt. Dette spesielt fordi jeg skal ut og fly og er redd for at det skal lekke, falle av eller pipe i sikkerhetskontrollen. Jeg har veldig lyst til å prøve dette ut for å se hvordan det er og kanskje få vite litt mer om hvordan du har det. Jeg tror det vil bli veldig merkelig å ha pose på magen.

Senere vil jeg blogge om deres erfaringer med å ha en «pose på magen». Blir spennedes å få høre resultatene 🙂

Tilslutt vil jeg si spesielt til nyopererte at det å ha pose på magen kan i begynnelsen kjennes litt rart ut. Men dette er noe en mest sannsynlig vil komme til å bli vant med. Det er mye nytt å sette seg inn i, men som regel går dette seg til etterhvert og en vil bli mer trygg på posen, utstyret og ellers i hverdagen:) 

– Camilla 🙂 

1832461-9-1390542154430

Her var de klar for å ta på platen og posen. (noe som de skulle prøve å gjøre helt selv) De var veldig spente:) Veldig sporty gjort å prøve å «ha pose på magen» for en dag 🙂

Facebook Comments

Comments

comments