Rikshospitalet atter en gang

I morgen tidlig skal vi mot Østlandet igjen, dette da jeg har fått ny innkallelse til Rikshospitalet. Nå skal de sjekke en ny kroppsdel:-) Denne gangen er det 5-års kontroll av ryggen min. Jeg er født med flere diagnoser, dette ettersom jeg ble født med store misdannelser. Ryggoperasjon ble gjennomført da jeg var 2 år. Dette medførte at jeg fikk et fint langt arr på ryggen, som bildet viser nedenfor. Etter operasjonen måtte jeg egentlig ligge stille. Dette var lettere sagt en gjort med en 2-åring som var full av energi.

I morgen skal det bli tatt røntgen av ryggen ettersom jeg har en skjevhet i ryggen. I etterkant skal bildene vurderes. For noen år siden fikk jeg vite at ryggskjevheten var stabil, man kan ikke få et bedre svar en det. Jeg er spent på morgendagen og svarene fra legen. Vi krysser fingrene for at ryggen er like stabil og sterk som før. Som liten var det fokus på å trene opp ryggen slik den kunne bli sterk og tåle mer. Det vet jeg har kommet godt med årene oppover. Jeg er også blant annet spent på om ryggen min har blitt «påvirket» av arbeidet som sykepleier. Dette ettersom kan være et tungt fysisk arbeid. Men igjen, vi satser på det beste og møter dagen med en positiv innstilling.

12948425_10156899113280725_1385523039_o

Det har blitt flere turer til Rikshospitalet på kort tid nå. Med flere diagnoser er det flere leger og avdelinger å forholde seg til. Den siste tiden har det vært 2 kontroller av nyrefunksjonen min, i morgen er det kontroll av ryggen og i mai står 2 nye kontroller for tur igjen. Som barn var jeg på kontroll 1 gang i året, da fikk vi alle kontrollene på et sykehusbesøk. Etter fylt 16 år hadde jeg sykehuskontroll ca. annethvert år. Nå har det vært frem og tilbake til Østlandet mange ganger. Jeg forstår det kan være utfordrende for Riksen å kombinere kontrollene, men jeg skulle ønsket at de kunne fått det til. Det er mye som skal gå i boks før vi kan ta turen til Riksen, og det er mye dokumentasjon i etterkant for å få refundert reiseutgiftene. Ved hver innkallelse ringer jeg Rikshospitalet for å prøve å samle timene. Noen ganger går det, andre ganger ikke. Det har jeg full forståelse for. Jeg har skrevet en artikkel i tidsskrift for barnesykepleiere om tema overgangen barn-voksen på sykehus. Tittel Rikshospitalet- «mitt andre hjem». Ønsker du å lese det? Trykk her. 

Når alt dette er sagt. Vil jeg poengtere at jeg er svært takknemlig for at Riksen følger meg opp. Rikshospitalet er som mitt andre hjem, og jeg blir fulgt opp av leger som jeg kjenner. Jeg er så heldig og takknemlig for at Glenn også denne gangen blir med meg på sykehuset.

Da krysser vi fingrene for det beste i morgen!

-Camilla

Facebook Comments

Comments

comments