Sjeldne blomster – et fint møte

Hei! 

Nå er det en stund siden jeg har skrevet til dere! Har vært travelt opptatt med en oppgave tilknyttet praksis.

Helga var kjempefin og vi storkoste oss med besøk av min mor, bonusfar og foreldrene til Glenn! I Helga fikk både jeg og Glenn møtt Robin og familien. Dette var ett veldig spennende og koselig møte. Moren og en av brødrene til Robin kom jeg i kontakt med via bloggen. De hadde sett bloggen min og hørt intervjuet på P3 Juntafil og dermed tatt kontakt med meg. Det har det slik at Robin har også to poser på magen og nesten alle samme diagnoser som meg! Dette skrev en av brødrene til meg:

-Ville bare si at jeg syntes det var en flott reportasje av deg! Jeg har en lillebror aom også har 2 stomier. Han ble født med tarmene utenfor han også. Så tror kanskje dere har noe av det samme.Jeg leste det for han. Å han ble veldig interessert når noen andre også hadde poser på magen!

Etterhvert fikk moren til Robin og jeg snakket endel, og fant ut at det hadde vært veldig spennende og koselig å møtes! På søndag som var besøkte vi familien og blitt kjent med dem. Vi fikk snakket mye om erfaringer om det å ha to poser på magen. Robin har noe lunde samme sykehushistorie som meg og er også operert av Dr.Refsum! Veldig spesielt og fint synes jeg 🙂 Det var helt tilfeldig at vi to møttes 🙂

Jeg fikk vite at det går ca. 5 år mellom hver fødsel som har så sammensatt og like diagnoser som Robin og meg. Og det er ca. nå 6 stk. (ikke sjekket opp) i Norge som har nesten akkurat de sammensatte diagnosene som oss- og som har resultert i to poser på magen. Det finnes flere årsaker får å få pose på magen.

Moren til Robin kaller oss sjeldne blomster! Liker det ordet 🙂 Jeg fikk vite at de satt veldig stor pris på besøket at det gjorde inntrykk på de alle. Dette er veldig koselig å høre. Både Glenn og jeg satte stor pris på å få lov til å komme på besøk, dele erfaringer med dem og bli kjent med denne familien:) Moren til Robin er også satt i kontakt med moren min, slik at de kan dele erfaringer.

Det er så viktig å møte andre i noe lunde samme situasjon! Erfaringsbasert kunnskap er gull verdt!  Her vises det igjen at å være åpen og ærlig kan føre til noe kjempebra! Det er en slik situasjon som dette som gjør at jeg får enda mer lyst til å dele mine erfaringer og vise at livet med to poser på magen og stomi faktisk er veldig bra og fungerer godt! Som jeg har sagt før det er mangen rundt oss med pose på magen, uten at en vet det 🙂
1832461-10-1411557519420

Søte Robin og meg, tommel opp 🙂

 

Ha en fin dag!

-Camilla

Facebook Comments