Suppe m/fullkornspasta eller fullkornsris og svinekjøtt.

Først vil jeg si at jeg er ikke noe ekspert innenfor kosthold. Jeg har bare en stor interesse for det, og ønsker å dele det med dere. Jeg liker å la fantasien la bestemme hvordan rettene mine blir. Jeg har som regel en inspirasjon søkt på nettet, og jobber meg ut ifra det. Resultatet blir ofte at det blir en helt ny oppskrift, som denne. I denne suppen har jeg byttet ut nudler med fullkornris eller fullkornpasta, jeg har brukt flere grønnsaker og brukt chilli for å gi smak i suppen. Jeg har altså ikke hatt noe annet krydder enn chili i denne suppa. Jeg serverte denne suppen med grovbrød. Jeg valgte å riste grovbrød jeg hadde i frysen, og lage krydder/hvitløksmør til å ha på.

Prøv å tenk hvordan du kan bytte ut matvarer slik at måltidet kan bli hakket sunnere og bedre for deg. Fullkornris og fullkornspasta, grovbrød og grønnsaker inneholder blant annet fiber, vitaminer og mineraler. Fiber er bra for fordøyelsen, og kan få gang på magen. Vitaminer og mineraler må kroppen ha.

Husk at alle reagerer ulikt på matvarer. Er det noe i denne oppskriften du vet du reagerer på, bytt det ut med f.eks. ande grønnsaker eller kjøtt.

Suppe m/fullkornspasta eller fullkornsris og svinekjøtt. 

Til ca. 6 store skåler med suppe:

 • ca. 1 liter vann
 • 2 buljongterninger. Enten kylling eller kjøttbuljong (min favoritt er kjøttbuljong)
 • 1 pk. strimlet svinekjøtt.
 • 3/4 pk. fullkornspasta eller 2 poser boil in bag fullkornsris.
 • 1 pk. wokgrønnsaker. Du kan velge selv, jeg brukte classic wok mix.
 • 1 løk
 • 2 selleristenger
 • 2 gulrøtter
 • 1/2 finhakket chilli
 • Grovbrød
 • Smør m/tilsatt kryddersmørkrydder og/eller hvitløkskrtydder
 1. Kok opp vannet m/buljongen.
 2. Ha i svinekjøttet og la det koke/trekke i 10 min.
 3. Ha i alle grønnsaker og la det koke. Husk å finhakk chilien.
 4. Velg 3/4 pk. fullkornspasta eller 2 poser boil in bag fullkornsris. Fullkornspastaen kokte jeg i suppen. Velge man heller fullkornris, kok den separat og tilfør risen i suppen i etterkant.
 5. Jeg lot suppen koke under hele matlagingen. Jeg tenkte at når fullkornpasta/ris var ferdig var suppen ferdig.
 6. Ha grovbrød i risteren. Bland smør og krydder etter egen smak, og ta det på brødet.

Mengde vann man tilfører i suppen under matlagingen kan du varierer helt til din egen konsistens. Jeg tilførte noe vann under matlagingen frem til jeg synes mengde vann og fyll var ok. Restene av middagen spiste vi dagen etter, da ble det akkurat som en gryterett:) 

Bon appetit. 

12698706_10156631537540725_2558333161673211121_oSuppe m/fullkornspasta

12694796_10156631536405725_1302568392858700418_o

Suppe m/fullkornsris

Er dette et måltid du kunne tenke deg å prøve?

-Camilla

Facebook Comments