Takk for at du har stomi!

Overskriften sier sitt. Takk for at akuratt du har stomi var en setning som kom utav Glenn sin munn. Jeg ble både glad og overrasket da Glenn sa dette til meg.

Jeg kan si det var en vanskelig tid i tenårene når det kom til gutter og kjæreste.  Jeg vat veldig redd for hvordan folk ville komme til å reagere når jeg fortalte dem om meg og mitt. Jeg hadde og har en helt normal ungdomstid som inneholdt festing, venner, skole, gutter og en egen vilje til å gjøre det jeg ville. Men det var en ting jeg unngikk om jeg kunne som å si det til gutter som jeg likte ekstra godt:) Men det er en ting jeg alltid har vært innstilt på og det er å si det om det er behov for det:) Jeg lot det aldri gå mer en noen uker før jeg «slapp bomben» og jeg har blitt overrasket hver gang over hvor godt folk har taklet det.

Når du minst venter det da dukker det opp! Det er det som skjedde mellom meg og Glenn. Jeg hadde vært venn med Glenn i nesten to år før det gikk opp for meg at det kanskje var flere følelser i bildet. Jeg merket med en gang at dette var en gutt som var snill, god og ikke minst omtenksom! Jeg husker enda godt den dagen jeg skulle «slippe bomben» for han. Når dette er sagt så hadde jeg prøvd flere ganger å si det til han uten å lykkes. Glenn visste at jeg måtte si han noe, men ikke hva det handlet om. Jeg fikk ikkke ordene ut av munnen! Og jeg visste at han var en spesiell gutt som jeg ikke ville miste! Jeg kan være ærlig å si at jeg har vært redd for å miste både venner og kjæreste om sa det til dem. Men her igjen har jeg lært: aksepterer de deg ikke så er de ikke verdt det! De er ikke verdt din tid eller krefter. 

Da jeg endelig fikk sagt det til Glenn så ble jeg veldig overrasket over svaret: var det bare det? For å være ærlig trodde han at situasjonen var mye værre, så det gjorde ikke noe for han at jeg «bare» hadde/har to poser på magen og en lang sykdomshistorie. Et tips for å snakke om situasjon er å gi litt og litt informasjon og ikke slippe alt ut med en gang. Dette for at en skal kunne forstå og akseptere ens situasjon. Ikke minst er det viktig med ærlighet. Du ser bare hvor det har ført meg, til Glenn og hvor fint det kan utvikle seg til å bli. Nå vet Glenn alt om meg og mitt. Han er til og med meg på hver sykehussjekk og på Norilco turene. Han er 150% engasjert om meg og mitt,  og det er jeg så takknemlig for.

Den dag idag er vi begge i styret i Norilco, Glenn har hatt «poser på magen» for en dag for å få et bilde av hvordan jeg har det i min hverdag, han kan mer en meg om mitt stomiutstyr og sist men ikke minst har han sagt ja til at jeg kunne starte denne bloggen. Det er stort og vi begge er nå veldig åpne og ærlige om situasjonen. Han er like aktiv med bloggen som jeg. Og vi vil begge gjerne gi tips og råd til de som trenger det. Ikke vær redd for å ta kontakt!

Mine to poser og sykdomshistorie har gjort at Glenn og jeg har fått ett veldig sterkt og tilknyttet forhold. Her varer ærlighet lengst og det er viktig å snakke om ting. Rett etter Hemsedalturen sa Glenn til meg: takk for du har stomi! Med dette ville han frem med at en sykdom kan bringe med seg mange positive sider! Posene på magen har gjort meg til den personen jeg er idag, begge får møte og bli kjent med personer som vi ellers ikke ville ha møtt om det ikke var for posene, vi har og møtt mange fantastiske mennesker på sykehuset som har hjulpe oss opp igjennom.  Det er takke være mennesker rundt og de flotte helsearbeiderene på sykehuset at jeg sitter igjen med mange positive opplevelser med det å være på sykehus.

På to år har Glenn og meg opplevd mye sammen! Mange fine reiser, både kjekke og mindre kjekke stunder, fått mange nye venner og dette mye takke være min situasjon! Den tid idag sier Glenn;  hadde du ikke hatt posene på magen hadde det vært noe «feil». Du er helt normal i mine øyner og jeg «ser» ikke posene lenger!  Du er perfekt som du er! Og til dere andre; dere er perfekt og god nok som dere er, en må bare tro på det! 

Jeg ville skrive dette innlegget for å bevise at det finnes den spesielle der ute for hver og en som kommer helt klart å akseptere deg for den DU er! Det kan virke vanskelig og umulig til tider, men når en minst venter det så dukker en opp! Vent å se:) Jeg håper at alle vil finne seg en som Glenn en dag:):)

-Camilla:)

1832461-11-1391461018748

Facebook Comments