Tilfeldig utvalgt igjen!

Hei!

Nå sitter meg og Glenn på Gardemoen på peppes og spiser pizza. Den faste rutinen når vi er innom Gardermoen. Vi er nemlig på vei til Femundsundet storhytte og vi er klar for årets NORILCOs ungdom sommerleir.

Jeg må nevne at jeg ble tilfeldig utvalgt igjen i sikkerhetskontrollen. Det er så typisk!  Men igjen gikk det veldig fint og de merket ingenting til stomiposene. Selv om de kroppsvisiterer, og til tider kjenner over der hvor stomiposene er plassert, har de ikke lagt merke til stomiene. Igjen viser dette at man ikke kan se eller plukke hvem som er stomioperert.

Mye planlegging ligger bak og vi er sikker på at det blir en super leir. Vi skal gjøre litt av hvert som vi har planlagt. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert på hvor gøy vi har det. Vi reiser med en super gjeng med ungdommer.

Tidligere nevnt handler disse NU leirene som blir arrangert om å få lov til å være ungdom, gjøre det som ungdommer gjør flest uansett om en har en stomipose eller to på magen. Det handler om å forhåpentligvis oppleve mestring og prøve å strekke litt grenser selv om en har en ekstra utfordringer med seg. Man finner ofte ut på disse leirene at en stort sett kan gjøre det meste selv om man har stomi/reservoar. Dette har faktisk overrasket mange. Sist leir var det en som sa; jeg trodde ikke jeg kunne kjøre snøscooter jeg pga posen m.m, men jeg klarte det jo. Akkurat dette er ett eksempel på en ny opplevelse kan skape en mestringsfølelse som gjør godt. Erfaringer er at mange blir forbauset over hvor mange vi er samlet, og hvor gøy vi har det sammen. Vi er sammen uten å fokusere for mye på sykdom og lignende. Det er kjempe viktig å la pårørende også være med på tur, slik at de også kan møte personer i liknende situasjon. Erfaringsvis viser at dem som er med på leir med NU, ønsker som regel å være med videre på fremtidige arrangementer. Eksempel: Glenn ble veldig positiv overrasket etter hans første leir. Han har fått mange gode venner her og nå er han vara i NORILCOs Ungdom sitt styret. Jeg har fått venner over hele Norge grunnet NORILCO, noe jeg setter stor pris på.

NORILCOs arrangementer handler også om å møte andre, slik at man kan utveksle erfaringer og lære av hverandre.

Nå blir vi snart hentet. Vi er noen fra styret som reiser opp idag
Så skal vi kjøre avgårde til Femundsundet, handle, få nøkler til hytta og gjøre siste finish før resten av gjengen kommer.

Jeg holder dere oppdatert! Så håper at det er flere ungdommer i NORILCO som hiver seg på de neste leirene. Jeg kan ærlig si at man går glipp av mye om en ikke blir med på leir. Anbefales å bli med! Jeg var 15 år første NU leir jeg var på, og jeg angrer ikke ett sekund. Nye venner, fantastiske folk og supre opplevelser

Ha en fin dag folkens!

-Camilla

1832461-1-1406723210825

Facebook Comments