Timene på Rikshospitalet var blitt flyttet!

Jeg må si det var veldig godt å få en god natt søvn da vi ankom Rikshospitalet på mandag. Jeg var stuptrøtt etter søndagen og mandagens hendelser som punktering av dekk, sein i seng, opp tidlig på jobb, kurs i etterkant av jobb så farte avgårde til Oslo. Jeg la meg i sengen på pasienthotellet på Riksen med litt sommerfugler i magen for kontrollen jeg skulle ha av nyrene samt legetime i etterkant for drøfting av resultater og veien videre. Dette var slik jeg trodde dagen ville bli, men nei.

Jeg ankom avdelingen tidlig tirsdagsmorgen for kontroll med GFR (sjekke nyrefunksjonen, hvordan filtreringen i nyrene er) og hadde fastet (ikke spist eller drukket) til kontrollen. Jeg var altså klar til å få dette overstått. Men vet du hva?

Ved ankomst avdelingen fikk jeg vite at timen var blitt flyttet til slutten av mars. De hadde ikke fått kontaktet meg angående dette. Sykehuset hadde ringt meg på mandagsmorgen når jeg var på jobb. På jobb får jeg ikke mulighet til å ta telefonen eller ha mobilen på meg, ettersom jeg som regel heller ikke har tid til å se på mobilen når jeg jobber. Jeg vil si at de ikke la inn noe innsats for å få kontaktet meg. Så jeg tenkte at dette kunne ikke være et slikt tilfelle. De kunne iallfall ha mailet meg eller sendt en melding. Vi kommer tross alt ganske langveis fra, og det er flere papirer og planlegging som må i boks for reise til Rikshospitalet. Så det er ikke bare bare. Deriblant sykemelding til jobb og div. legeerklæringer. Tenk at de forsøker og ringe kun 1 døgn før kontroll, når dette trolig er noe de har visst i lengre tid? Kanskje noen kjenner igjen dette «frustrasjonsutbruddet» mitt?

Når man får en slik beskjed, blir en ofte skuffet. Mer eller mindre for at man har planlagt reisen og forberedt seg til kontrollen, og hva det måtte innebære av prosedyre og prøvesvar.

Men nå skal dere hørre. Sta som jeg er, sto jeg på mitt og sa at jeg skulle ha kontrollen av nyrefunksjonen. Det var jo tross alt ikke min feil at de ikke hadde fått kontakt med meg. Heldigvis klarte de å klemme inn kontrollen, og de beklaget så mye for det som hadde oppstått. Dermed lå jeg de 3,5 timene for å få gjennomført GFR. De ble 1 time forsinket, og startet kontrollen kl. 09:30. Jeg hadde time hos legen kl. 13.00, så dette skulle gå akkurat!

Så fort jeg ble ferdig med kontrollen, spratt jeg opp av sykehussenga og fikk tatt ut veneflonen, og dermed sprang avgårde til neste time. Når det er sagt sprang jeg avgårde uten å ha drukket eller spist noe denne dagen, så jeg var litt «shaky» der jeg fartet avgårde i den tro at jeg skulle få snakket med legen.

1832461-11-1391947060216

«Planlegging og samarbeid var bedre, og kabalen gikk lettere opp med flere kontrolltimer som barn på sykehus» -Bilde tatt på Rikshospitalet. 

Men vet du hva? Hele poliklinikken var vist på kurs, så det var ingen lege å få tak i denne dagen. De printet ut den nye innkallingen og gav den til meg. Dermed var denne timen også flyttet. Gurimalla tenkte jeg bare, at det går an.. Men her var det ingen annen utvei tusle tilbake å få i seg litt mat og drikke, så sette nesen hjemover igjen.

Jeg får ikke mulighet til å ta timen som er flyttet til i slutten av mars. Jeg får ringe dem i morgen og avbestille timen hos legen. Men jeg skal inn igjen på en annen avd. i mai, og håper så gjerne at de kan klaffe disse to timene da. Det er ikke bare bare å ha en kompleks sykdomshistorie og tilhøre 4-5 avdelinger på Rikshospitalet. Det er mye som skal gå opp i kabalen for å slippe å reise frem og tilbake da.

Da vi kom hjem fra Rikshospitalet, og gikk i posten så lå det et brev der. Dette var beskjed om at timene hadde blitt flyttet. Litt for sen beskjed kan man si.

Men dette innlegget var bare få å vise et lite innblikk i hvordan det kan bli eller være. Da har jeg selv opplevd at det er viktig å stå på sitt. Så det er ikke alltids negativt å være «sta som et esel»:). Når det er sagt er det første gang jeg opplever dette her, så jeg håper og tror at det skjer sjeldent. Noen andre som har opplevd noe liknende?

Idag var jeg tilbake på jobb, og har nettopp kommet hjem fra møte med Norsk sykepleierforbund. Veldig spennende dag.

Ha en fin kveld.

-Camilla

Facebook Comments

Comments

comments