Tørre å ta steget

Hei! 

I helga var Glenn og jeg med på familiesamling med Norilco. Denne familesamlingen var i Honne, en kjempefin plass rett utenfor Lillehammer. Gjennom Norilco får både Glenn og jeg reist mye, bli kjent med mange kjekke folk, lære mye og reise mye! Vi er heldig 🙂

Vi var med på familiesamlingen for å representere Norilco Ungdom og ta med ungdommen med på en aktivitet lørdagskveld. Dette blir arrangert med tanke på at ungdommen som snart eller som nå kan være med i Norilco Ungdom. NU er for gruppen mellom 15-35år. Jeg ser viktigheten med en myk overgang fra familesamlinger med Norilco, der en har foreldrene rundt seg og trygge rammer.  Til Norilco Ungdom arrangementene der vi er ett stort aldersprang, der en reiser alene og ikke har foreldrene rundt seg. Vi ønsker å representere Norilco Ungdom slik at de yngre ungdommene blir kjent med oss og får kontakt med andre før en velger å være med NU på arrangement. Dette gjør forhåpentligvis overgangen fra barn til ungdom/voksen i Norilco litt mindre nerveprirrende og lettere. Dette er ett flott tiltak foreldregruppen for Norilco har!

Jeg holdt også foredrag om mitt liv med stomi og erfaringer på familiesamlingen vinkelt til foreldre og ungdommene. Fikk mange fine tilbakemeldinger! Takk for det 🙂

Overgangen er ett sprang å ta! Jeg var selv 15 år da jeg valgte å være med på mitt første arrangement med Norilco Ungdom. jeg husker jeg var veldig spent og nervøs, men også veldig klar for å omgås med andre på min egen alder og de som var eldre enn meg. Når en begynner med tenårene og blir ungdom kommer det opp andre spørsmål enn det jeg hadde da jeg var liten og beskymringsløs 🙂 Ungdomstiden tar med seg spørmsål om bla. ; Kjærester, pubertet, gutter/jenter, festing, samliv osv. Dette er naturlige spørsmål å ha, og det er slike spørsmål jeg satt med for noen år siden! Dette var spørsmål som gjorde meg nervøs og litt redd faktisk!

Jeg husker enda min første tur med Norilco Ungdom! Jeg vet at moren min var nervøs for å sende meg avgårde, men hun visste også at det var på tide og «slippe litt tak». Jeg ble tatt kjempegodt imot av folkene i Norilco Ungdom. Jeg opplevde å få svar på mange spørsmål som jeg lurte på og jeg fikk se at div. ting fungerte selv om en har pose på magen! Dette er en god erfaring jeg har tatt med meg og jeg har lært mye av å være med på turer med den flotte gjengen i NU.  Jeg angrer ikke ett sekund at jeg tok steget å ble med på tur, jeg har gjennom NU fått mange flotte venner som jeg ikke ville vært foruten 🙂 Jeg vil og påpeke at vi ønsker å inkludere alle i NU og at har regler som må følges på leirene.

Akkurat dette sa jeg til ungdomsgjengen på familiesamlingen. Jeg merket at flere av de nok er nervøs for å komme over i ungdommens rekke i NU. Det er helt lov til å være 🙂 Men jeg forsto det slik at det er mange som nå ønsker å være med NU på tur, det er kjempeflott! Vi gleder oss til å ha de med på arrangement og bli bedre kjent med hverandre. Som pårørende til stomiopererte kan en også være med på tur, så lenge en er meldem av Norilco 🙂

Jeg har nevnt det før i innlegg, men på turene fokuserer vi på mesting (eks: hundesledekjøring, skitrekk, snøscooterkjøring, vannsport osv), bli kjent med hverandre, få lov til å være ungdom og ha det gøy! Håper det er flere ungdommer der ute som vil og tørr å ta steget å være med Norilco Ungdom på tur!

 

Nedenfor ser dere ett bilde av gjengen på bowling! Takk for en kjempefin tur alle sammen, både foreldre, barn og ungdommer! 🙂

Jeg tar og med ett bilde fra Danmarksturen vi hadde med Norico Vest-Agder gjengen! Takk for turen alle sammen!

Dette er igjen eksempel på at vi er heldig som har Norilco (Forening for stomi og reservoaropererte).

1832461-9-1410967104393

1832461-9-1410967151903

Her på bildet ser du en flott gjeng på Lillehammer som Glenn og jeg fikk bli kjent med 🙂

 1832461-9-1410967186977

Måtte ta med dette bildet fra Danmark som jeg har tatt!

1832461-9-1410967218516
Her er den flotte gjengen fra Vest-Agder på Danmarkstur! Ulike aldersgrupper, men like mye moro fordet! Kjempekjekk tur 🙂

 

Ønsker dere en fin kveld!

-Camilla 

Facebook Comments