Tørre og ta det neste steget

Hei!

Det har vært en veldig innholdsrik, travel, lærerik og kjempekjekk helg! Både Glenn og jeg har vært på Norilco ungdom vinterkonferanse/leir i Hemsedal. Leirer og treff er først og fremst for de opererte og de som er i fare for å bli operert, er det plass får støttemedlem også være med. Denne gangen var både Glenn og jeg delegater og  representanter for Norilco Vest-Agder. Det er viktig for NU og både ha fokus på opererte samt pårørende.  Dette fordi vi vet hvor viktig støttemedlem og pårørende er for oss! 🙂

Det er en ny og spennede tid i vente. Dette fordi både Glenn og jeg var så heldig å bli valgt inn i NU styret. Jeg ble valgt som arragement ansvarlig og Glenn som vara. Jeg håper å kunne bidra positiv og bygge videre på det positive styret har gjort for Norilco. Vi fant ut at Glenn trolig er det første støttemedlemet som er blitt med i styret. Jeg er veldig stolt over han:) Han er engajsert, interessert og lærevillig når det kommer til Norilco. Jeg vet at han kan være en god støtte og kontaktperson for andre støttemedlem/pårørende. Ta gjerne kontakt med Glenn eller meg.  Begge vil gjerne hjelpe og støtte andre samme situasjon:)

På leiren møtte jeg både kjente og ukjente ansikt. Jeg syns det er kjempebra å se at det blir med nye medlemmer på leirene. På lørdagen hadde vi en festmiddag med god mat og drikke samt kjempe fine taler. Jeg vil bare nevne noe jeg la spesielt merke til i en tale. I denne talen ble det snakket om å være nyoperert, usikker og redd. Det å ta det neste steget å være med på Norilco. Det å ikke tørre å bli med i en forening der en tror alle er «syke» og en tror kanskje det bare er snakk om sykdom på leir. Det ble og snakket om hva som skjedde når dette neste steget ble tatt. Hvor overrasket en ble over hvor normale alle folka på leiren var og hvordan Norilco skiftet synet på det å leve med stomi/reservoar! Dette gjorde inntrykk på meg! Og det er sant sånn det ble sagt at Norilco har endret flere sitt syn på livet og hverdagen med stomi. Treffene har også endret mitt syn og gitt meg en veldig god innstilling til det å ha pose på magen. Som 15-åring ble jeg med i NU. Ungdomstiden kan være vanskelig både med og uten stomi, men ungdomstiden min ble mye lettere etter å ha møtt så mange flotte folk i NU.  Jeg tenker vi stomiopererte er har en sykdom, men det trenges ikke ses på som at man er syk i den forstand at det går utover hverdagen! Jeg vil oppfordre både nye/gamle samt ikke medlemer å bli aktiv  i Norilco. Foreningen er noe jeg ikke vil være for uten! Det er en kjempeflott gjeng som har veldig mye og gi! 

Spesielt som ungdom med stomi/reservoar kommer det mange spørsmål opp. Både med samliv/kjæreste, fest med mer. Samlingene handler om å ha det kjekt, dele erfaringer og holde på med aktiviteter. Leirene handler rett og slett om det å være ungdom, men ikke med hovedsyn på det å være syk. I Hemsedal har vi hatt flotte opplevesler som vært i skitrekket med flotte bakker og skiforhold, kjørt snøscooter og hatt det kjempe kjekt i sosiale lag. Jeg har hatt mange flotte turer og opplevelser med Norilco. Det handler om å gi og ta. Dette gjør vi i NU/Norilco. Alle skal med, dette enten en er ung, eldre, ny medlem, gammel medlem, operert eller ikke operert.

Jeg håper at flere tørr å ta det neste steget med å bli med i en forening. Man vil oppleve at dette ikke er så «farlig» og skummelt som man tror det er. 

Tusentakk for en kjempeflott helg alle sammen! 

-Camilla 🙂

1832461-8-1391432330757

Facebook Comments

Comments

comments