Utvikling og forandringer på mange plan

Hei!

Her er det mye som skjer for tiden! Spenndene og travelt på samme tid! Men nå var det på tide å skrive ett nytt innlegg til dere med en liten «oppdatering».

Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg får dagene til å henge samme nå som jeg har så mye å ta tak i:) Alt jeg gjør er kjempe givende og lærerikt! Og jeg har lært meg å ta en ting om gangen. Jeg stiller mer en gjerne opp om det ønskes 🙂 Det at jeg har fått endel forespørseler om å foredrag og liknende er alt takke være dere lesere. Det at dere deler, kommenteret og er interessert gjør at flere får lære mer om pose på magen. Det er viktig å få pose på magen og stomi opp og frem, vise at det kan normaliseres til en viss grad og bli mindre tabulagt! Så tusentakk alle sammen! Gjerne fortsett med det:) Jeg er stolt å få lov til å være med å gjøre dette! 🙂

Rydding og pakking for flytting til Grimstad er igang. Vi skal snart til Thailand og da har vi ikke noe mer tid til å gjøre alt klart til flytting, derfor må alt være i stand før vi reiser hjem til Rogaland på sommerferie i slutten av mai:) Vi gleder oss skikkelig mye til å flytte inn i våres nye hjem! Merkelig å tenke på at vi allerede er i mai og at det er 17 mai snart! Vi skal og ha champange lunch med en kjekk gjeng her på 17 mai! Gleder oss!

I dag har jeg vært på et ufromelt møte med de som jobber på «Bandagisten». Kjempe fint å få lov til å dele mine erfaringer med de og være med å påvirke og hjelpe! Ellers har jeg fått en ny forespørsel om å holde foredrag, det har jeg takket ja til! Nå er det en annen gruppe mennesker jeg skal holde for og det gleder jeg meg til! Dette er ikke før i august, så dere får vite mer om foredraget når det nærmer seg. Jeg ser på alle foredrag og det eg gjør som en ny læresituasjon og som jeg får erfaring utav! Det er rett og slett mye takke være min blogg og åpenhet som gjør at jeg får mulighet til å dele min kunnskap og erfaring med andre! Det er jeg veldig takknemlig for!

Ellers er det snart sommerferie og jeg hadde min siste dag i sykehuspraksis på SSK igår! velbestått! Nå har jeg vært ett halvt år i sykehuspraksis og jeg har lært kjempe mye! Jeg føler jeg har utviklet meg enda mer og forstår mye mer hva sykepleieyrket går ut på! Det er en god følelse:) Jeg har fått lov til å være med å dele min erfaring og hjelpe andre i praksis også. Dette med tanke på å være det for andre prasienter, men og at jeg har fått lov til å være med å veilede og gi råd til andre stomiopererte. Dette har vært veldig spesielt, iallefall med tanke på at jeg aldri hadde stelt andres stomier eller gitt råd på den måten som sykepleierstudent og likemann. De andre avdelingene hvor jeg har vært i praksis har spørt om råd og har vært veldig interesserte i å høre å lære! Dette er kjempeviktig og det liker jeg 🙂

Jeg er veldig glad for at jeg tok denne yrkesveien og vet jeg har valgt rett yrke <3 Det er rart å tenke på at 2. året på sykepleien er snart ferdig. Da er det bare 1 år igjen på sykepleierstudiene til jeg er ferdigutdannet! Tenk på det! Og det er enda både litt rart og godt at jeg har vært «på den andre» siden når det kommer til sykehus! Jeg har tatt med meg erfaring fra det som jeg håper jeg har og kan bruke positivt inn i mitt yrke som sykepleier:)

Jeg må og nevne at det er like morsomt hver gang når jeg forteller andre om at jeg har stomi. Dette er ikke det første jeg sier til andre. De jeg har jobbet med i praksis la nok merke til at jeg kunne endel om stomi og tips og triks med dette. Jeg har nesten litt «utav det blå» nevnt at jeg har stomi selv og de fleste får et overrasket ansikter da:) Men da jeg sier til de at jeg har to poser på magen blir de enda mer «sjokka». Dette er litt morsomt å tenke på for min del, da dette er så «normalt» for meg. Svarene jeg får er; jeg ser det ikke, du gjør jo alt andre gjør, du er jo helt normal og «jeg trodde bare de eldre hadde det».

Dette viser at stomi er et tema mange vet lite om og få vet mye om! Og dette viser viktigheten å dele informasjon videre. Her skal det og sies at jeg vet det ikke er lett å være åpen om dette for alle og det tar tid og krefter for å jobbe med dette! Det forstår jeg! Nå har jeg snart hatt stomi i 21 år og det er dette jeg kjenner til og er vant med. Å bli åpen og ærlig om en slik tilstand tar tid.. det vet jeg!

Ellers så har jeg fått denne badeutfordringen…Jeg som trodde jeg slapp dette! Tror dere jeg tørr?? Hehe 🙂

Har tatt veldig lite bilder i praksis, så tar med ett bilde fra øvingsavdelingen på skolen. Og ja.. vi måtte øve å stikke venefloner og sprøyter på hverandre 😉

Ha en fin dag videre! 

-Camilla

1832461-12-1400164258982

Facebook Comments

Comments

comments