Verden er full av muligheter, du er en av dem

Hei! 

Det er nydelig vær ute og har fått med meg at sola nok skinner stort sett over alt i Norge idag. Det er herlig! Jeg vil gjerne fortelle dere litt om hvordan min og Glenn sin helg har vært. På fredag til lørdag var vi på kurs med Funkis «styret som team». Dette ble vi sendt på av Norilco Vest-Agder med tanke på at jeg er ny i styre der og at Glenn og jeg holder på å starte opp ungdomsgruppe. Nå er vi godt på vei til å få samlet Norilco ungdommene i hele Agder. Veldig spennende! Ta gjerne kontakt om dere vet eller vil være med i Norilco ungdomsgruppe i Agder! 🙂

Kurset vi har vært på var skikkelig interessant, lærerikt og gøy! Vi skulle få lære hvordan ett godt fungerende styre blir til og hvordan en bør jobbe sammen som ett team for å oppnå felles mål. Dette var ett kurs for ulike organisasjoner med ulike diagnoser. Det jeg likte spesielt godt var at det var så varierene læreformer. Vi jobbet i grupper, hadde litt forelesning, noterte tanker i grupper på store ark for så å presentere dette, utførte oppgaver og hadde teamwork. Vi ble enig oss i mellom at uten alt vi har vært igjennom, hadde vi ikke fått opplevd alt en har fått opplevd og møtt de menneskene en har fått møtt. Det var en skikkelig kjekk gjeng vi fikk bli kjent med, mye latter, humor, god mat, læring og ikke minst sosial samvær! Vi har klart tatt mye lærdom av dette kurset som vi skal ta med oss i videre arbeid! 🙂

Noe jeg bet meg spesielt merke i var setningen «verden er full av muligheter, du er en av dem» som sto på programmet.  Dette er helt sant! Det handler om å kunne utnytte situasjonene en møter på og det er bare en selv som bestemmer hvordan en vil gripe tak i mulighetene som kommer:) I sammenheng med dette kom jeg til å tenke på at det er bare meg og Glenn som selv har bestemt å bli aktiv i organisasjon. Vi snakket om hva som gir motivasjon til å drive med frivillig arbeid som en organisasjon, og det er helt klart det å hjelpe andre mennesker! Uten organsiasjoner hadde nok ikke mennesker med ulik type kronisk sykdom eller annen sykdom komt veldig frem i lyset. Med andre ord vet jeg at organisasjonsarbeid er kjempe positivt og viktig! Jeg vet og at ett slik arbeid hjelper andre mennesker for det har jeg erfart.  En får truffet andre mennesker i samme situasjon og kanskje og forhåpentligvis se mulighetene, prøve å tenke positiv og endre synet på det å ha en kronisk sykdom. Det gjelder å trekke frem det gode ved situasjonen. Vi i organsiasjonsarbeid jobber for medlemmene og noen av målene ved arbeidet er nettopp det jeg har nevnt overfor:) Etter kurset har vi klart en ny driv og motivasjon til å fortsette våre verv i Norilco.

Ellers har vi gått en herlig tur idag. Sommerkjolen, sommerskoene, gå barfott, solkremen og grillen er tatt frem! Da vet man at sommertiden er begynt. Idag står grilling på menyen:) Jeg elsker grillmat! Resten av dagen går til avslapping og soling på terrassen!

Nedenfor er det litt bilder fra turen idag og ett lite tips igjen angående sommerklær for vi med stomi. Det kan være vanskelig med klær, sommer og pose på magen. Mange er redd for at det skal vise, spesielt om sommeren da det blir lettere klær og det forstår jeg. Jeg vil heller ikke at posene skal vise gjennom klærne. Men jeg har mange tips på lur! I ett tidligere innlegg ser dere at posene mine viser ikke gjennom klærne i det hele tatt!  Det vil komme flere tips innlegg med tiden:) Men ikke vær redd for å spør meg om tips, jeg svarer gjerne:)

Ha en fin dag! Håper det er like fint vær der som du er!

-Camilla

1832461-12-1398606360636

Jeg elsker denne sommerkjolen! Den er luftig og god, og det beste av alt en kan ikke se posene jeg har på magen. Tipset mitt er å finne kjoler og sommerklær en føler seg konfortabel i. Det har så mye å si på hvordan en føler seg. Jeg tenker rett og slett ikke på posene så mye lenger når det kommer til klær. Dette fordi jeg går i konfortable klær som jeg føler meg fin i. Dette tar bort tanken på posene på magen, og jeg trenger ikke være redd hele tiden for at posene på mangen skal synes. (Jeg er jo selvfølgelig litt obs på det:) ) Jeg har funnet mange lure triks etterhvert:) Liker du en kjole eller ett klesplagg ekstra godt. Kjøp flere av samme plagg bare i forskjellige farger! Det gjør jeg. Jeg har denne kjolen vist på bilde i tre forskjellige farger 😉 Som tips tidligere bruker jeg alltid hotpans da dette er konfortabelt, holder posene godt på plass, men strammer ikke for mye. Det kan også være lurt å kjøpe seg en kjoletights som jeg kaller dem. Kort tights som ikke synes og de holder og posene godt på plass. De kan man og ha under andre klær om en vil det. 

 1832461-12-1398607033038

Knall fint bilde og blinkskudd tatt av Glenn. Han er fotografen av oss to 🙂 

 1832461-12-1398607104686

Kurset fullført og kursbevis iboks! 🙂 

Facebook Comments